Winzer

Meer dan 3000 Winzer (wijnboeren) werken op ongeveer 9000 hectare wijnbouwgebied met naar schatting 60 miljoen wijnranken langs de Moezel. Ze werken daar op de steile hellingen om de druiven te oogsten voor hun hoogwaardige wijnen. De hellingen van de riviervallei zijn dicht beplant met wijnranken. De leistenen vloer is typisch voor het Moezelland en bijna nergens ter wereld is er zo’n wijnlandschap. Velen van deze wijnboeren hebben wij in de loop der jaren bezocht en hun wijn gedronken. De wijnen die wij aanbieden komen van twee Weinguts die we al heel lang jaarlijks bezoeken. Ze maken beiden heerlijke wijnen van onder andere de Elbling druif. Een korte introductie van onze Winzer.

Weingut Matthias Dostert

Hoe toepasselijk aan de Weinstraße in Nittel staat het Weingut en Culinarium van de familie Dostert. Weingut Matthias DostertDeze opvallende pui is niet te missen wanneer je het dorp binnen rijdt. Het is dan ook niet zo gek dat wij hier, al weer meer dan 15 jaar geleden, nieuwsgierig naar binnen zijn gegaan. Op dat moment werd de business gerund door Matthias en Anita Dostert. Hun dochter Carina was in 2000 "Deutsche Weinkönigin" gekozen wat trots op de gevel pronkt. Inmiddels hebben Carina en haar man het bedrijf verrijkt met een Culinarium waar je heerlijk kan eten. Overnachten kan natuurlijk ook zodat je na een avondje proeven niet ver meer hoeft voor je bed. Op deze lokatie ontdekten wij de heerlijke wijnen die volgens Dostert familie traditie worden gemaakt. Dostert is de eerste Elbling-weingut die is bekroond met de Duitse Staats-ereprijs. De witte Elbling druif is de oudste wijndruif in Europa. Al door de Romeinen gekweekt in het Moezelgebied. Deze druif is ideaal voor de productie van mousserende wijn. De Sekt van Dostert die op een klassieke manier gist in de fles is dan ook een klasse apart. De meeste Dostert wijnen zijn te verkrijgen in onze winkel.

Weingut Karl Sonntag

Verderop in Nittel aan de Kirchenweg zit Weingut Karl Sonntag. Wij zijn hier al meer dan 15 jaar kind aan huis. Thomas en Elke Sonntag zijn zeer hardwerkende mensen die naast hun Weingut ook een Gästhaus runnen. Proeverijen in hun authentieke wijnkelder zijn altijd de moeite waard. Thomas drinkt 'immer' gezellig een glaasje mee waardoor je je echt een gast van de familie voelt. Weingut Sonntag heeft zich gespecialiseerd in de biologische wijnproductie met het Ecovin predikaat. Bijna al hun wijnen worden inmiddels op deze manier gemaakt. Ze vallen daardoor in een wat hogere prijsklasse. Deze biologische wijnen zijn te  bestellen in onze winkel.

Click to access the login or register cheese Created with Visual Composer
x  Powerful Protection for WordPress, from Shield Security
This Site Is Protected By
ShieldPRO