MINI FOCACCIA MET DRUIVEN,
SPEKJES EN ROZEMARIJN
borrelhapje
Een recept voor 4 porties
Heerlijk met een glas Weißburgunder!
Weinempfehlung:
Weisser Burgunder
Deeg
Ingrediënten:
- 10 g gist
- 100 ml lauw water
- 1 tl suiker
- 1 el olijfolie
- 250 g bloem
- een snufje zout
Deeg bereiding:
Verkruimel de gist in het water en los deze al roerend op.
Voeg suiker, olijfolie, bloem en zout toe en kneed tot een soepel deeg.
Dek af en laat op een warme plaats rijzen tot het volume verdubbeld is.
Mini Focaccia
Ingrediënten:
- Deeg
- 200 g groene druiven
- 200 g blauwe druiven
- 2 takjes rozemarijn
- 80 ml Elbling Trocken
- 30 gram walnoten
- zout, peper
- Bloem voor verwerking
- 75 g dunne plakjes ontbijtspek in kleine stukjes verdeeld
- 3 el olijfolie
- zeezout, versgemalen peper
Bereiding:
Was de druiven, halveer ze, verwijder de pitjes, verwijder de rozemarijnnaalden van de takken en hak de walnoten fijn. Verwarm de oven voor op 225°C boven- en onderwarmte.
Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot een dikte van ca. 5 mm en steek er met een ronde uitsteker cirkels van ca. 6-8 cm uit. Leg ze naast elkaar op een bakplaat bekleed met bakpapier. Beleg het deeg strak met de druiven en verdeel het spek, de rozemarijn en de walnoten er gelijkmatig over. Besprenkel de minifocaccia met olijfolie, breng op smaak met peper en zout en bak in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 14 minuten.
Unser Mosel Genuss
Alle recepten op deze website hebben we zelf gemaakt om uit te proberen. De basis van deze recepten en de inspiratie komen uit het boek Unser Mosel Genuss van Carina en Walter Curman. Hier en daar hebben we iets aangepast.
Carina Curman-Dostert is de dochter van Matthias Dostert. Inmiddels in de voetsporen van haar vader getreden heeft zij de leiding over het Weingut Matthias Dostert.
Walter Curman is chef kok van het Culinarium dat onderdeel is van het Weingut Matthias Dostert in Nittel.
mini-focaccia mit trauben, speck und rosmarin