Elbling schuimsoep met zalm strudel
lunchgerecht
Een recept voor 4 porties Elbling schuimsoep en 8 zalmstrudels
Heerlijk met een glas Elbling Classic!
In de soep gaat een hele fles (0,75 l) Elbling Trocken.
In het strudel mengsel wordt 80 ml Elbling Trocken gebruikt maar dat mag ook Elbling Classic zijn.
Weinempfehlung:
Deze lunch is helemaal compleet met een glas Elbling Classic.
-
2023 Elbling Classic
€ 9,80 Toevoegen aan winkelmand -
Elbling Trocken
€ 9,35 – € 10,40 Bekijk details Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina
Elbling schuimsoep
Ingrediënten:
- 2 grote uien
- 100 g boter
- 1 el suiker
- 750 ml Elbling Trocken (fles)
- 500 ml groente bouillon
- 100 ml room
- zout, peper, nootmuskaat, gemalen
Bereiding:
Pel de uien en snijd ze in reepjes.
Verhit de boter in een pan totdat deze schuimig is en fruit hierin de uien samen met de suiker kleurloos.
Blus af met de Elbling wijn en laat inkoken tot de helft.
Voeg de bouillon en room toe, breng op smaak met zout, peper, suiker en nootmuskaat en laat tot een derde inkoken.
Giet vervolgens door een fijne zeef en proef nogmaals of de soep op smaak is.
Het is prettig als de soep een klein beetje gebonden is. Je kunt daarvoor maïzena of aardappelzetmeel gebruiken.
Gebruik een staafmixer om de soep vlak voor het serveren op te schuimen.
Zalmstrudel
Ingrediënten:
- 1 sjalot
- 2 teentjes knoflook
- 20 g boter
- 80 ml Elbling Trocken
- 2 el crème fraiche
- zout, peper
- zalmfilet, panklaar, ca. 70-80 g per strudel
- 50 g buffelmozzarella
- Zout, peper
Bereiding:
Sjalotten en knoflook fijn snijden. Verhit de boter in een pan en fruit hierin de sjalotten en knoflookblokjes kleurloos. Blus af met de Elbling en laat helemaal inkoken.
Crème fraiche toevoegen en op smaak brengen met zout en peper. Verwerk de zalmfilet tot snippers. Snijd ook de buffelmozzarella fijn. Meng de zalmsnippers met buffelmozzarella en de crème fraîche van sjalot en knoflook, roer goed en breng op smaak met zout en peper.
4 vellen strudeldeeg
(filodeeg of bladerdeeg werkt prima)
2 eidooiers, opgeklopt
Pak een een vel strudeldeeg.
Snijd een strook (ca. 5 cm) en leg deze op het onderste derde deel van het deeg. Verdeel wat van de zalmvulling over het dubbelgevouwen strudeldeeg, bestrijk de randen met eigeel en rol stevig op tot een strudel van ongeveer 2,5 cm doorsnee. Druk de strudel links en rechts stevig aan om te voorkomen dat de vulling eruit lekt en leg op een met bakpapier beklede bakplaat.
Maak op deze manier alle strudels, bestrijk elke strudel met eigeel en bak in een voorverwarmde oven op 190°C met boven- en onderwarmte gedurende ca. 15 minuten
Unser Mosel Genuss
Alle recepten op deze website hebben we zelf gemaakt om uit te proberen. De basis van deze recepten en de inspiratie komen uit het boek Unser Mosel Genuss van Carina en Walter Curman. Hier en daar hebben we iets aangepast.
Carina Curman-Dostert is de dochter van Matthias Dostert. Inmiddels in de voetsporen van haar vader getreden heeft zij de leiding over het Weingut Matthias Dostert.
Walter Curman is chef kok van het Culinarium dat onderdeel is van het Weingut Matthias Dostert in Nittel.
Elbling schaumsüppchen mit lachsstrudel